
החוג לפילוסופיה
נושא המחקר: בין-סובייקטיביות וקהילה באובייקטיביות לוגית ומתמטית
שם המנחה: ד״ר מיכאל רובק
תקציר המחקר: עבודת הדוקטורט שלי עוסקת במודלים שונים של בין-סובייקטיביות וקהילה, ויחסיהם לאובייקטיביות לוגית ומתמטית, באמצעות מחקר השוואתי של המבנה והתפקוד של בין-סובייקטיביות וקהילה בפנמנולוגיה של אדמונד הוסרל, מרטין היידגר, והאנס-גאורג גאדמר. על אף הרקע ההיסטורי, המוטביציה מאחורי המחקר היא סיסטמטית; מטרתו לדון מפרספקטיבה פנומנולוגית ביחס המהותי בין מודלים שונים של בין-סובייקטיביות וקהילה לאובייקטיביות לוגית-מתמטית.
החקירה של יחס זה בעלת שני פנים עיקריים. ראשית, אני מתחקה אחר התפקיד המרכזי שיש לבין-סובייקטיביות וקהילה בתהליך הכינון של אובייקטיביות לוגית-מתמטית. חלק בלתי נפרד משלב זה במחקר הוא להגדיר את האופן שבו מתפקדת השפה בכינון משמעות לוגית-מתמטית, במסגרת כללית של ניסיון קולקטיבי. שנית, אני גם מעריך את המידה שבה מודלים מסוימים להמשגת בין-סובייקטיביות וקהילה בעצמם בעלי מבנה ואופי מתמטי. מבחינה זו, המחקר שואף להדגיש כיצד תפיסה בסיסית של אובייקטיביות לוגית-מתמטית היא חלק בלתי נפרד מהמבנה המהותי של בין-סובייקטיביות טרנסצנדנטלית וקהילה פרימורדיאלית, בבחינת תנאי אפשרות לניסיון בכלל.
תקציר ביוגרפי: אני דוקטורנט בחוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית. המחקר שלי מתמקד בפנומנולוגיה במאה ה-20, עם דגש על הגותם של אדמונד הוסרל, מרטין היידגר, והאנס-גאורג גאדמר. אני בוגר תואר ראשון בפילוסופיה ותולדות האמנות ותואר שני בפילוסופיה מאוניברסיטת בן גוריון בנגב. עבודת התזה שלי עסקה בשאלת אחדות הנפש בדיאלוגים ״טימאיוס״ ו-״פילבוס״ של אפלטון. בנוסף, אני גם מתעניין בפילוסופיה פוליטית, פילוסופיה של המדע, והקשר בין פילוסופיה וספרות. אני חובב טיולים ארוכים עם תיק על הגב, קפה, מוזיקה, אמנות, ריצה, ובירה ביתית.
פרסומים:
“The Ethics of the Circular and the Rectilinear in Plato’s Timaeus,” Ancient Philosophy, 40 (1): 93-106, Spring 2020.
“Logic and Morality: Contradiction, Good and Evil,” Hegel-Jahrbuch, 11 (1): 93-97. 2018.
מלגת רוטנשטרייך תשפ"א