check
מיכאל שדה | בית ספר ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח

מיכאל שדה

michael_sadeh
מיכאל
שדה
ספרות עברית

החוג לספרות עברית

נושא מחקר: אוכל ואכילה בספרות העברית החדשה

מנחה:  פרופ' גדעון טיקוצקי

תקציר מחקר:  הקושי הייחודי שמזמַן ייצוג האוכל ביצירת הספרות מתגלה כמקרה מבחן מאתגר במיוחד של ייצוג העולם הממשי ביצירת האמנות: האסטרטגיות שנוקט הטקסט הספרותי חושפות את ההתנגשות בין הקוטב המימטי לקוטב המטאפורי, המובלע בכל יצירת אמנות. בעבודת הדוקטור אבקש להעמיק בכך ולהפנות את הזרקור מהסופר המתאר את חווייתו וזיכרונותיו אל עבר הקורא שמפרש ומרגיש מבעד למילים. אשאל כיצד הטקסט הספרותי בורא רגעים גופניים-מנטליים וכיצד זה "מרגיש" להיות מואבס, מורעב, שתוי או מסוחרר באמצעות מילים. שִחזור החוויה הגופנית מבעד לתיאור המילולי כרוך בקריאה אקטיבית, אימוץ והתאמה של הריאלייה הסיפורית על ידי הקורא ויצירה של חוויה גופנית חדשה. באמצעות התחקות אחרי תהליך הקריאה אעמוד על האָפקט (Affect) של האוכל על נמעני היצירה, על האופן שמילים מִתרגמות בו לתחושה סוגסטיבית ועל המקום של תחושה זו בפרשנות היצירות הספרותיות.

תקציר ביוגרפי:  חוקר ספרות עברית חדשה תחת הנחייתו של פרופ' גדעון טיקוצקי. בוגר תאר ראשון בלשון עברית וספרות עברית ותאר שני בספרות עברית, שניהם באוניברסיטה העברית. עבודת התזה על הפואטיקה של כתיבת האוכל נכתבה תחת הנחייתה של דוק' תמר הס. מחקרי מתמקד בייצוגים של אוכל בספרות ובשפה וכן ב בשאלות סגנון הנוגעות לכתיבת חומרי חיים.

 

 מלגה: נשיא תשפ''ג

בוגר התכנית לתלמידי מוסמך מצטיינים תש''ף