הדס משגב

החוג לארכיאולוגיה והמזרח הקרוב הקדום

נושא מחקר: ננו-חומרים ויישומם על חפצים ארכיאולוגיים

מנחה: ד"ר איגור קריימרמן, פרופ' דין סולי

תקציר מחקר: המחקר עוסק בבחינת אפשרויות הטיפול החדשות המתפתחות מדי יום עבור בעיות שימוריות עבורן לא קיים כיום פתרון משביע רצון, לבדוק את השפעתן לטווח הארוך, ולעמוד על יתרונות וחסרונות השימוש באפשרויות אלו. במוקד המחקר נמצאים חפצי שנהב מאתרים ארכאולוגיים בארץ. פוטנציאל השימוש בננו-חומרי שימור לעומת חומרי השימור המסורתיים ייבחן באמצעות ניסוי מבוקר.

תקציר ביוגרפי: הדס בעלת תואר ראשון ושני בארכאולוגיה ואגיפטולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים (בהצטיינות). עבודת ה-M.A עסקה בהערכה מחדש של יחסי מצרים וכנען בתקופת הברונזה לאור הכתובות המצריות שהתגלו בארץ. מאז 2015 עובדת במעבדת השימור של המכון לארכאולוגיה באוניברסיטה העברית, וב-2019 יצאה ללימודי שימור ארכאולוגי באוניברסיטת לונדון (בהצטיינות יתרה). במסגרת הדוקטורט חוקרת את הפוטנציאל של שימוש בננו חומרים על שנהבים מחפירות בארץ. הדס כותבת את הדוקטורט שלה בהנחיית ד"ר איגור קריימרמן (האוניברסיטה העברית בירושלים) ופרופ' דין סולי (University College London).

מלגה: נשיא תשפ''ג