תום אשד

החוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו

נושא המחקר: זיכרון והנצחת השואה בדיפלומטיה הישראלית

שם המנחה: פרופ' עמוס גולדברג

תקציר המחקר: עבודת המחקר שלי מבקשת לעקוב אחר התפקיד של זיכרון השואה בדיפלומטיה התרבותית הישראלית מקום המדינה ועד הכרזת האו"ם בשנת 2005 על ה-27/01, היום בו שוחרר מחנה הריכוז אושוויץ, כיום השואה הבין לאומי.

תקציר ביוגרפי: תלמיד מחקר בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו. השלמתי תואר ראשון בחוג להיסטוריה ובבית הספר להיסטוריה, ותואר שני בחוג להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטה העברית.

פרסומים:

"The Righteous Among the Nations and Israeli Foreign Relations," Politika, Winter 2019 (Hebrew).
"The Hebrew University Press First Years, 1929–39", Hayo Haya: A Young Forum for History 15, Spring 2020 (Hebrew).
"Historical Documents of the Hebrew University Press, 1929-1949", Magnes Press: After 90 Years, 2019 (Hebrew).

מלגת רוטנשטרייך תשפ"ב

מלגת מוסה תשפ"א