אירועים קרובים

מפגש ועד ׳סביל׳ - וועד הסטודנטים הדרוזים באוניברסיטה העברית.

תאריך:
ד', 06/01/201618:00-20:30
מיקום:
אודיטוריום

בית ספר ג׳ק, ג׳וזף ומורטון מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח מארח את הועד הסטודנטיאלי ׳סביל׳, וועד הסטודנטים הדרוזים באוניברסיטה העברית.

נושא המפגש: החברה הדרוזית: אתגרי המדע והדת.

וועד סביל הוקם לפני כעשור ביוזמתם של כמה סטודנטים דרוזים שלמדו באוניברסיטה העברית דאז וראו חשיבות עצומה בהקמת מסגרת סטודנטיאלית אשר תתן מענה ובמה אינטלקטואלית לתלמידים הדרוזים אשר באים ממקומות מגוריהם בצפון הארץ והחליטו ללמוד באוניברסיטה העברית. בנוסף להקמת מסגרת סטודנטיאלית תומכת, הוועד רואה בעידוד היוזמה והרוח ההתנדבותית בקרב הסטודנטים הדרוזים באוניברסיטה מטרות ראויות אשר יש בכוחן לחולל שינויי הן במישור האישי אצל הסטודנטים בפרט והן בתוך העדה הדרוזית בכלל.שינוי זה מתאפשר ע"י יצירת דיאלוג. נקודת ההנחה של הוועד היא שבעזרת מפגשי הוועד הללו מתקיים דיאלוג פורה, ביקורתי, דיאלוג אשר מביא עימו תפיסות עולם רבות, מגוונות ושונות.

למפגש עצמו הוזמנו ארבע דמויות מפתח בעדה הדרוזית, ש׳ייח בדר בדר - איש דת ומפקח מאד׳ונים במשרד הפנים, מר עארף עלי - מרצה במכללת תל חי בחוג לעבודה סוציאלית, גב׳ נורא עלי - מנהלת משרד הרווחה ביישוב חורפיש וד״ר בתלה פלאח - בוגרת בית הספר לרפואה בטכניון והיום מתמחה במחלקה פנימית ב׳ בבית החולים הדסה עין כרם.

במהלך המפגש יתקיים פאנל נושאים אשר עסק בנושאים אקטואלים אשר קיימת לגביהן אי בהירות בחברה הדרוזית: תרומת איברים, הפריייה חוץ גופית והתאבדויות. אורחי המפגש, יתבקשו לתת הגדרה מדעית לכל אחד מהנושאים הנידונים ולאחר מכן יתקיים דיון על כל נושא בנפרד. עיקר העניין הוא להפגיש את הפרספקטיבה הדתית עם זו המדעית. ובנוסף, לראות את הדוגמאות בפועל כאשר מובאות מנסיונם העשיר של האורחים.

לגלרית תמונות: מפגש ועד 'סביל'