צליל, דימוי ומרחב

nt_myr.jpg

ד"ר נטע אמיר

החוג להיסטוריה

קרא עוד

נושא המחקר: התהוות דרך הייסורים בירושלים בימי הביניים המאוחרים

שם המנחה: פרופ' רוני אלנבלום ז"ל, פרופ' איריס שגריר ופרופ' ראובן עמיתי

תקציר המחקר: רבים מהמקומות הקדושים לנוצרים בירושלים היו מוקד לצליינות ולפעילות פולחנית החל מן התקופה הביזנטית ועד ימינו. המסורות הנרטיביות העיקריות עוגנו במרחב העיר ובסביבתה הקרובה בתקופות שבמהלכן העיר היתה תחת שלטון נוצרי. דרך הייסורים, שהיא ללא ספק אחד מצירי הצליינות החשובים ביותר עבור הנוצרים הלטינים במהלך כ- 700 השנים האחרונות, היא יוצאת דופן. בעוד ששורשיה נטועים בתקופה הצלבנית, היא צמחה והפכה לחלק מרכזי מהמסלול הצלייני בתקופה המוסלמית המאוחרת, כאשר הנוצרים היו נתונים למגבלות תנועה, פולחן וקניין. עבודת הדוקטורט שלי מוקדשת לחקר התהוות דרך הייסורים בימי הביניים המאוחרים. 

תקציר ביוגרפי: נטע אמיר היא דוקטורנטית בחוג להיסטוריה, מלגאית סכוליון ומלגאית רוטנשטרייך. עבודת הדוקטורט שלה מוקדשת לחקר התהוות דרך הייסורים בירושלים בימי הביניים המאוחרים, ונכתבת בהנחייתם של פרופ' רוני אלנבלום ופרופ' איריס שגריר.

 

מלגת רוטנשטרייך תשע"ט

קראו פחות
אורי יעקב

ד"ר אורי יעקב

מוסיקולוגיה 

קרא עוד
נושא המחקר: ייצוגי מסעי הצלב ברפרטואר המוזיקלי מימי-הביניים

מנחה: ד"ר יוסי מורי

תקציר המחקר: מחקרי מתמקד בשירי מסעי-צלב מימי-הביניים, רפרטואר החוצה משרע רחב של שפות (לטינית, צרפתית, אוקסיטנית), מבנים ואידיומים פואטיים ומוזיקליים, וכן פונקציות: שירי גיוס למסעות; שירי אהבה חצרונית שבמוקדם המרחק בין הצלבן לבין אהובתו; מזמורים ליטורגיים שהיוו חלק מטקסים בעלי הקשרים צלבניים, ועוד.  ברוב המקרים, הטקסטים של השירים הללו כבר נבחנו, בעיקר על-ידי חוקרי ספרות.  במסגרת קורפוס זה, אני מבקש לבחון את השירים שלהם השתמרו גם לחנים לצדם של הטקסטים, ולהתמקד בתפקידה של המוזיקה, שהייתה חלק אינהרנטי בביצועם של השירים הללו, בהטמעת רעיונות ותהליכים טקסטואליים.  דרך התחקות אחר ייצוגיה השונים של התמה של מסע-הצלב אני בוחן את הקשרים בין טקסטים פואטיים לבין המוזיקה שמלחינה אותם, ובוחן את ייחודו של השיר מימי-הביניים בתור מקור היסטורי אשר יוכל לשפוך אור חדש על הבנת מחשבת מסעי-הצלב. 

תקציר ביוגרפי: אורי יעקב הוא תלמיד מחקר בחוג למוסיקולוגיה באוניברסיטה העברית, ובמוקד מחקרו הנוכחי המוסיקה של ימי-הביניים, בהנחייתו של ד"ר יוסי מורי. הוא בעל תארי בוגר ומוסמך בביצוע מוסיקלי מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, וכן תואר מוסמך נוסף במוסיקולוגיה מהאוניברסיטה העברית. כיום הוא חבר בקבוצת המחקר 'צליל, דימוי ומרחב' הפועלת במסגרת מרכז 'מנדל סכוליון', וכן מתרגל באופן פרונטלי בחוג למוסיקולוגיה במסגרת מגוון של קורסים. אורי זכה במגוון של מלגות מטעם האוניברסיטה העברית, בהן פרסי הדיקן והרקטור לתלמידי מוסמך מצטיינים, מלגת נשיא האוניברסיטה לתלמידי מחקר, מלגת 'מנדל-סכוליון' ומלגת 'רוטנשטרייך'. הוא השתתף בכנסים אקדמיים בארץ ובחו"ל, ושוקד כיום על השלמתם של כמה פרסומים אקדמיים. במקביל לפעילותו האקדמית הוא מופיע תדיר בתור נגן גיטרה קלסית על-גבי מיטב הבימות בארץ ובעולם, וזכה במגוון פרסים על הופעותיו, לרבות מלגות קרן התרבות אמריקה-ישראל. קודם לתחילת לימודי המחקר שלו שימש בתור רכז תחום המוסיקה בקונסרבטוריון שליד האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. 

 

מלגת רוטנשטרייך תשע"ח

מלגת נשיא תשע"ו

קראו פחות