מלגות רוטנשטרייך | בית ספר ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח

מלגות רוטנשטרייך

הזמן שנותר להגשת המועמדות

תכנית המלגות של הות"ת (הוועדה לתכנון ולתקצוב), מעניקה מלגות ע"ש פרופ' נתן רוטנשטרייך ז"ל לדוקטורנטים מצטיינים במדעי הרוח.

חלוקת המלגות תעשה על בסיס תחרות ארצית של מצוינות אקדמית וכפופה לאישור תקציבי סופי מצד האוניברסיטה.

גובה המלגה יעמוד על 80,000 ₪ לשנה במשך שלוש שנים, עם אפשרות הארכה לשנה רביעית במקרים חריגים או עד אישור עבודת הדוקטור, לפי המוקדם. ות"ת תממן מחצית מגובה המלגה והאוניברסיטה העברית את המחצית השנייה.

בחירת המועמדים ודירוגם ייעשו על-ידי ועדה פקולטטית בראשות הדיקן.

הזוכים במלגות ישתתפו בתכנית לדוקטורנטים מצטיינים של בית ספר על שם ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח. בית הספר מאגד תחת כנפיו גם את התוכנית למלגאי מוסמך מצטיינים, את מרכז מנדל סכוליון ואת תכנית עמיתי בובר. ארבע היחידות משוכנות בבניין מנדל, שנועד לשמש כוורת אינטלקטואלית המעודדת שיח בין עמיתים.

התחייבות המלגאים:

1. לסיים את‏ עבודת‏ המחקר ‏בתוך ‏שלוש‏ שנות ‏המלגה‏ או ‏לכל ‏היותר‏ ארבע שנים‏ ממועד‏ הזכייה במלגה.

2. לבקש את אישור האוניברסיטה, לכל הפסקה בעבודת המחקר לתקופה של ששה חודשים או יותר. בכל מקרה לא ניתן להקפיא את המלגה ליותר משנה אחת.

3. המלגאים יוכלו לעבוד בתקופת המלגה בהיקף שלא יעלה על 8 שעות שבועיות, ובתנאי שעבודתם רלוונטית לתחום לימודיהם/מחקרם, ובכפוף לאישור בכתב ממנחה הדוקטורט. עבודתו של המלגאי כאמור במהלך תקופת המלגה תהיה בשכר עבודה מלא (הנפרד מהמלגה), בגינו ישולמו הפרשות לזכויות סוציאליות ומס הכנסה כדין, ושכר זה לא יינתן כתמורה לרבות כל התחייבות של המלגאי למתן שירות כלשהו לנותן המלגה או למילוי תפקידו בו .

4. לזוכים יוקצה משרד משותף בבניין מנדל והם יתחייבו לשהות בו בין יומיים לארבע ימים בשבוע.

זכאים להגיש מועמדות לשנת תשפ"ה:

מועמדים שיש להם מנחה לדוקטורט ותכנית מחקרית, ושסיימו את לימודי התואר השני עד 5 שנים קודם להגשת מועמדותם למלגה, או סטודנטים במסלול ישיר לדוקטורט.

מועמדים להם יתרה של 3 שנים לדוקטורט.

יכולים להגיש מועמדותם גם דוקטורנטים שהצעת המחקר שלהם טרם אושרה, זאת בצירוף אישור מהמנחה והתחייבות לעדכון ות"ת על אישור ההצעה עד שנה ממועד הזכייה.

הנחיות כלליות מתוך תקנון ות"ת:

• כל תכניות מלגות המצויינות של הות"ת מיועדות אך ורק לבעלי אזרחות ישראלית או בעלי מעמד של "תושב קבע".

• אין להגיש מועמדות ליותר מתוכנית מלגות אחת של ות"ת בו-זמנית בשנה נתונה. לא יוענקו מלגות עבור 2 תוכניות מלגות בו-זמנית.

• ניתן להגיש מועמדות למלגה זו רק פעם אחת בכל תקופת הדוקטורט (גם אם הגשת בשנים קודמות ולא זכית).

• המלגה תינתן למלגאי/ת עבור לימודים באותו מוסד שהגיש את הבקשה עבורו/ה. מעבר למוסד אחר יבטל את המלגה (אם המועמד/ת זכה/תה במלגה) או את הבקשה למלגה.

• על מנת להבטיח מניעת כפל תקצוב, במקרים בהם זכה הדוקטורנט במלגות ובמענקים שמקורם בתקצוב ציבורי בנוסף למלגה זו, יהיה על הסטודנט לבחור בין מלגה זו או מקורות אחרים.

יש להגיש מועמדות באמצעות אתר המלגות בלבד: http://scholarships.huji.ac.il

מועד אחרון להגשת מועמדות לשנת תשפ"ה: 5 במאי 2024

שאלות נוספות?

מוזמנות ומוזמנים לפנות לרכזת תוכניות המצטיינים בבי"ס מנדל, גב' אביגיל רוזנשטייןmsacc@savion.huji.ac.il